AllShield

AllShield

AllHield BarrierSheets toegepast

AllHield BarrierSheets toegepast

Verleden week is de AllShield BarrierSheet voor het eerst toegepast in een project. Vakgarage Mitsubishi Van Veldhuizen en JRK Kunststoffen kozen hiermee voor optimale veiligheid in combinatie met een nieuwe PVC dakbedekking.

De bestaande dakopbouw, bestaande uit EPS en bitumen, is overlaagd met een indrukwekkende 200-120mm PIR afschotisolatie. Door het gebruik van de AllShield BarrierSheet en PVC blijft het toegenomen gewicht binnen de maximale permanente dakbelasting die door de Scope 12-berekeningen is bepaald, waardoor de installatie van zonnepanelen mogelijk is.

Voor de opdrachtgever is dit project een belangrijk onderdeel van de verduurzaming van het bedrijf, terwijl het voor de verzekeringsmaatschappij een geaccepteerde brandveilige oplossing is.

Aangezien PV-panelen een levensduur van ongeveer 25 jaar hebben (afhankelijk van variaties), is het logisch om een nieuwe dakbedekking aan te brengen die net zo lang of langer meegaat. Je wilt immers niet je PV-systeem na 12 jaar moeten verwijderen om vervolgens een nieuwe dakbedekking te plaatsen.

Door de AllShield BarrierSheet onder een PVC-membraan toe te passen, zorg je in één keer voor een lichtgewichte brandveiligheid en een nieuwe waterdichte dakbedekking.

Tests die bij Troned zijn uitgevoerd, hebben duidelijk aangetoond dat de AllShield BarrierSheet de brandverspreiding onder en naast PV-panelen effectief vermindert, en voorkomt dat er een grote, onbeheersbare dakbrand ontstaat.
 
Heb jij een dak dat beschermd moet worden tegen brand? Bel on of vul het formulier hieronder in en wij bellen jou!

 

 

Branddag 29 juni 2023
14:00 of 16:00

Demonstratie van onze brandveiligheidscoatings
voor bitumen daken, zonnepanelen, EPS & parkeergarages op onze locatie in Nieuwerkerk aan den IJssel. Meld je nu aan. Dan bellen we je voor een afspraak.